“Hoe moeten wij dan onze bestellingen plaatsen en wie gaat al deze additionele kosten betalen?”

De prijzen van levensmiddelen en andere producten in Suriname zijn merkbaar gestegen. Dat zeggen althans enkele kleine winkeliers tegen de krant. “Het is onvermijdelijk, wij moeten de tarieven noodgedwongen aanpassen als de maatregelen die nu zijn doorgevoerd van kracht blijven”, zegt de eigenaar van één van de grootste supermarkten in het land. De ondernemers laten weten dat er bij het importeren van hun producten steeds vaker obstakels op hun pad worden gelegd. Zo moeten er steeds meer invoerrechten worden betaald en door een strengere werkwijze van de douane is er sprake van enorme vertragingen bij het inklaren. “Ook zijn er sinds kort veel meer restricties bij het storten van euro’s op Surinaamse bankrekeningen.  Bovendien moet je nu 30 euro kosten betalen bij elke 1000 euro die op de bank wordt gestort. Het wordt ons zo steeds moeilijker gemaakt om valuta over te maken naar buitenlandse bedrijven. Hoe moeten wij dan onze bestellingen plaatsen en wie gaat al deze additionele kosten betalen?”, aldus de ondernemer.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: