Arts Ramadhin: ‘Phagwa-evenementen vergroten kans verspreiding Coronavirus’

Amar Ramadhin, arts bij Curamed, adviseert personen om zich voorlopig niet in grote menigten te bevinden. Dit om besmetting en of verspreiding van het Coronavirus of Covid-19 te voorkomen. “Overal waar je gaat en er zijn mensen daar die hoesten of een griepje hebben, bestaat er natuurlijk een risico dat je dat natuurlijk ook kan oplopen. Maar omdat Coronavirus wereldwijd zoveel aandacht trekt en iedereen huiverig en bang maakt, vind ik het zelf niet raadzaam dat er grote evenementen worden georganiseerd. Een groot voorbeeld is het Festival voor Holi Phagwa”, zegt Ramadhin aan de krant. Vooral bij de Holi-viering weet Ramadhin dat mensen op die dag elkaar omhelzen, handen schudden en ook kusjes uitdelen. “Bij hoesten en niezen adviseert het WHO dat je zeker een meter van elkaar verwijderd moet zijn, wil je dat de verspreidde virusdeeltjes in de lucht niet op jouw komen. Bij dit feest kan je dat niet garanderen”, aldus de arts. Vooral de aankomst van toeristen bij deze feest vergroot de risico van de komst van Coronavirus. Hij hoopt dat de organisatoren van deze evenementen hiermee rekening houden en afzien van deze evenementen. Ook bij massameetings wordt de risico vergroot.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: