Studenten geven hun mening

“Dit is gewoon niet te accepteren”

Vrijdagochtend was het Kerkplein gevuld met personen die gehoor gaven aan de oproep van Stephano Biervliet om hun stem te laten horen. Anders dan op 17 februari trokken dit keer niet enkele duizenden, maar enkele honderden mensen naar het centrum van Paramaribo. Vanaf een soundtruck zei Curtis Hofwijks dat niet het aantal mensen, maar de boodschap belangrijk is. Hofwijks legde de nadruk erop dat er wordt geteld hoeveel mensen komen, terwijl aan de belangrijkheid van de boodschap wordt voorbijgegaan.
“Elke Surinamer moet bewust stemmen en goed kijken naar wat er gebeurt in het land en dat er echt verandering moet komen, want het is serieus nu”, zegt een leerlinge van het Atheneum. De studente zegt dat het land behoefte heeft aan minder corruptie en dat alles in het land eerlijk moet gaan. “Er moeten ook geen gelden meer worden geleend voor onnodige doelen, terwijl er belangrijkere zaken zijn waarop we zouden moeten letten. We moeten betere prioriteiten stellen”, zegt de studente. Deze studente krijgt bijval. “De situatie is gewoon niet acceptabel en als we hier niet zouden staan, dan zeggen we als volk dat we de situatie accepteren”, zegt een Adek-student. “Als we dit accepteren, dan weet ik niet wat we nog meer zullen verdragen. Dus daarom ben ik hier, gewoon omdat het niet acceptabel is. En dit heeft niets met politiek te maken, maar het is gewoon niet te accepteren”, verduidelijkt de student tot slot. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: