Welles nietes-verhaal voor kantonrechter

Maureen J. en haar neefje Sharwien speelden donderdag op de strafzitting een welles-nietes-spelletje op de rechtszitting. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat op 27 juni 2018 een aanrijding heeft plaatsgevonden te Commewijne tussen twee voertuigen, waarbij de benadeelde letsels heeft opgelopen. Ten tijde van de aanrijding waren Sharwien en zijn nicht Maureen in de auto. Op de strafzitting werd Shavin als getuige gehoord. Hij verklaarde dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en dat hij in de wagen in slaap was gevallen. Hij schrok wakker na de klap, die afkomstig was van de aanrijding. Op vragen van de officier van justitie, Nirmala Maikoe, antwoordde de getuige Sharwien dat hij op die bewuste avond met de auto van zijn ouders was gaan chillen met een neef, die op Munder woont. Deze neef was toevallig thuis bij hem, omdat zijn zusje die avond jarig was. Zij zijn toen gereden naar de woning van Maureen. Zij hebben Maureen opgehaald en zijn gaan chillen. Op de terugweg hebben zij eerst de neef op Munder afgezet en vanaf toen werd de wagen door Maureen gereden, verklaarde Shawien. Maureen verklaarde evenwel dat die auto niet aan de ouders van de verdachte toebehoorde, maar aan Sharwien. Zij heeft toen de neef die met hun mee was als getuige opgegeven. De vervolging weigerde die getuige te horen, omdat Maureen steeds met andere zaken kwam. In deze zaak werd advocaat Bhoewar toegevoegd. Hij heeft de rechter gevraagd om die getuige voor de waarheidsvinding te willen horen en hem toestemming daarvoor te willen geven. Op 26 maart worden twee getuigen gehoord. Maureen is niet aangehouden. Volgens haar verklaring heeft zij de schuld op zich genomen, omdat haar neefje onder invloed verkeerde en niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Maureen merkte op dat zij niemand meer zal helpen. Op 26 maart moet zij aanwezig zijn op de zitting.

Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: