“Er wordt onhygiënische gewerkt en het brengt klanten hun levens in gevaar”

“We dachten eigenlijk dat we het ergste nu wel hadden gehad. Maar nee hoor, dat is helemaal niet zo”, zegt voedseltechnoloog Ricky Stutgard aan Dagblad Suriname.  Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het commissariaat Paramaribo-Zuidwest hebben binnen drie weken de deuren van elf onhygiënische eetzaken gesloten. “Sommige ondernemers zijn zich op steeds niet ervan bewust over welk gevaar zij vormen voor de volksgezondheid, wanneer zij de veiligheids- en hygiënevoorschriften niet naleven. Er wordt onhygiënische gewerkt en het brengt klanten hun levens in gevaar. De ondernemers handelen onverantwoordelijk en denken alleen aan snel geld maken. Zonder in acht te nemen dat het van eminent belang is hygiënisch te zijn. Zo kan men niet doorgaan”, zegt Stutgard. Volgens de voedseltechnoloog voldoen de boetes en straffen van de overheid niet. Hij adviseert daarom dat deuren van deze eetzaken liever niet voor een korte periode gesloten zijn maar voor 3 tot 4 maanden. “En als het zelfde zich weer voordoet, moeten er strakkere maatregelen getroffen worden. De zaken moeten dan voor goed worden gesloten. De ondernemers maken genoeg geld om deze zaken in orde te maken en om op tijd te letten op wat niet op zijn plaats is”, aldus Stutgard.

TM

error: Kopiëren mag niet!