S.S. Promotions gaat Phagwa inluiden met ‘’Chutney Splash’’

Meer dan een miljard mensen vieren op 9 maart het hindoestaans religieuze Holi-Phagwafeest. Ook in Suriname kent het Holi Phagwa zijn historie. Het Holifeest dat jaarlijks gevierd wordt is een combinatiefeest van een lentefeest (nieuwjaarsfeest) en een feest van de overwinning van het goede op het kwade.

De voorbereidingen van de Holi Phagwa festiviteiten beginnen al in februari en gaan gepaard met zang, dans, cultuur en rituelen. Speciaal voor de festiviteiten komt de Hitsensatie van Nederland naar Suriname. Muziekformatie Express met Lady Sanjana, Aj Dhanai, Mr Black en Muka o.l.v. Prakash Malhoe zullen dit jaar met de volledige band naar Suriname komen. Op zaterdag 29 februari 2020 staan zij op het podium in het National Indoor Station, NIS, tijdens het evenement de First Sizzling blast of 2020 “CHUTNEY SPLASH”

Tijdens dit evenement zullen zij o.a. vergezeld zijn van Xtenzz en DJ Temptations uit Suriname. Er zijn optredens met de Bhaitak Gana group Rishta met Deepak Kanhai en SR Music met o.a. Steven Raghoenath, Sandesh Sewdien o.l.v. Soerin Ramkhelawan uit Nederland.

Express staat in Nederland en Suriname vooral bekend om het vocale front met Lady Sanjana, die met haar enorme populariteit en hits “Angoorie, Nache Song, Chutney Mashup e.a. jong en oud weet te verblijden. Daarnaast bestaat de groep uit Mr Black die met zijn songs Goro ki na, Silvana, Moerli wali en vele andere één van de meeste gevraagde Chutney zangers is uit de hindoestaanse scene. Het vocale front wordt ondersteund met de charmes van niemand minder dan AJ Dhanai. zeker geen onbekende naam in Suriname. Hij weet als geen ander met mooie Bollywood songs vele harten te raken. Als nieuwe member van Express zal ook AJ Dhanai aanwezig zijn tijdens de tour van Express. Als laatste maar zeker niet de minste Mr Muka, Een legende voor velen en een zanger waar je u tegen zegt. Muka is één van de grondleggers van Express en staat bekend om zijn swingende hits en warme Rafi souls waar u van weg kunt dromen. De volledige groep valt onder de leiding van Prakash Malhoe die met zijn vele jaren ervaring als Sound-engineer in het binnen- en buitenland een Top band heeft neergezet die voor eenieder in de smaak zal vallen.

De ervaren muzikanten van Express zijn de machine achter het vocale gedeelte en met namen zoals Hansraj Jaipal (keyboard), Jan Koendjbiharie (bassgitaar) , Santosh VK (Drums) , Pavan Dihal (Percussion) en Karan Dasrath (Guitar) beloofd het muzikale en ritmische gedeelte veel goeds. Speciaal voor de Suriname Phagwa tour is Express bezig met de laatste voorbereidingen van haar nieuwste cd Volume 18, welke onder de noemer “Kuch Gharbar Hai” uitgebracht zal worden. Op deze cd neemt Express u mee op een muzikale reis met diverse hits. U kunt bekende songs verwachten in een nieuw jasje, Chutney songs en uiteraard zullen de Mashups van Lady Sanjana niet ontbreken. Een cd die zeker in uw collectie hoort zal binnenkort te verkrijgen zijn bij alle CD muziek-speciaalzaken in Suriname en Nederland. De organisatie maakt het mogelijk dat 2 kinderen op 1 kaart de show mogen bijwonen (leeftijd tot 10 jaar). Het belooft een avond vol sensatie te worden. Namens EXPRESS & S.S. Promotions wensen wij u en uw naasten alvast een kleurrijk Holi Phagwa toe.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: