Prijzen Canawaima veerboot nu in Amerikaanse dollars

Aan het begin van de nieuwe week bereikten vroeg klachten van onder andere bushouders onze krant, dat als donderslag bij heldere hemel US-dollars moeten worden neergeteld voor kaartjes/tickets ten behoeve van de Canawaima-veerverbinding, die vaart tussen Suriname en Guyana bij South Drain in West Suriname.

Dat niet alleen, zegt de verontruste bushouder Johnny, ‘maar als we met dollars betalen, krijgen we SRD’s tegen een lage koers (SRD 9) terug’. Een ticket kost US$15, en als je met een biljet van US$20 betaalt, krijg je dan SRD 45 terug. ‘Maar, de Surinamers hebben geen US dollars.’

De president-commissaris van Canawaima, Hanisha Jairam, om een reactie gevraagd, geeft aan dat inderdaad de beslissing genomen is om voortaan aan niet-ingezetenen de tickets in US-dollars te verkopen, zoals overal ter wereld, omdat anders de staat benadeeld wordt, maar Surinamers mogen wel in SRD betalen. “Geen enkele buitenlander zal er moeite mee hebben in USD te betalen, en aan Surinaamse buschauffeurs betalen die niet-ingezetenen ook in vreemde valuta.” Alleen de mensen die een illegale business daarbuiten hebben gemaakt hiervan, hebben volgens haar een probleem ermee. Hier zit dus ook een stuk bestrijden van de illegale handel in deviezen in. Ook geeft ze aan dat aan Venezolanen of Haïtianen, die het land verlaten, niet in SRD’s kleingeld wordt uitbetaald. De niet-ingezetenen krijgen wel degelijk US-dollars terug.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: