Pawiroredjo: “Venetiaan zijn hart bloedt als hij ziet wat met dit land gebeurt”

 “Gaan wij voor een showbeleid met destructie en ravage of gaan wij voor een verstandig, nuchter en fatsoenlijk beleid, zodat we weer kunnen komen op het spoor van stabilisatie en groei?” Deze vraag stelde NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo tijdens een kerninstallatie en mobilisatievergadering, die in het ressort Jarikaba te Saramacca werd gehouden op 22 februari. “Op 25 februari wordt de staatsgreep van 1980 herdacht. Het was een coup. Een wettig gekozen regering is toen weggeschoten. Dat moet goed vastgelegd worden in ons geheugen, omdat het niet vastgelegd wordt in de boeken. In de fantasie van heel veel mensen, maar vooral de coupplegers is het een revolutie geworden”, deelde de ondervoorzitter mee. Pawiroredjo vindt dat de NDP’ers niet goed begrijpen wat een revolutie is. Een echte revolutie begint volgens hem vanuit de basis van het volk overal in de wereld. “Een ordinaire coup hebben ze omgedoopt. Een bejaarde couppleger legde uit in de congreszaal wat voor belangrijke verdienste de revolutie voor dit land heeft gehad. Een paar gevolgen van de coup zijn de decembermoorden van 1982. Vijftien onschuldige burgers zijn vermoord, de economische crisis. Waar zijn wij beland vandaag de dag?”, benadrukt hij.

Hoe is groep van 16 aan rijkdommen gekomen?

Pawiroredjo stelt dat het misschien een fout van de NPS was om te sparen. “Misschien hadden we meer moeten uitgeven, maar verbrassen is geen optie. De gevolgen zien en voelen we allemaal. Het is merkbaar bij het winkelen. In Ramgoelam en Pontbuiten wonen de straatarme mensen van ons land. De NPS heeft in de voorhoede de onafhankelijkheid gebracht voor Suriname. Wij hebben dit land vrijgemaakt. Maar in welke katibo zijn we nu beland? We zijn in een katibo geraakt, gecreëerd door onze eigen mensen. Je kunt je afvragen wat is erger? Die kolonisator toen of de onderdrukker nu? We moeten aan de leden van de groep van 16 coupplegers vragen hoe ze aan hun rijkdommen zijn gekomen van de afgelopen jaren. Onze eigen mensen brengen ons in de huidige situatie”, aldus de NPS’er.

Venetiaan en Arron deden werk zonder ervan rijk te worden

Verder benadrukte Pawiroredjo dat de groene partij altijd geprobeerd heeft het land op een fatsoenlijke, nette manier te leiden. Hij voegde eraan toe dat ex-president Ronald Venetiaan en wijlen Henck Aron hun werk gedaan hebben zonder er rijk van te worden. “Meneer Venetiaan zijn hart bloed als hij ziet wat met dit land gebeurt. De keus moet gemaakt worden als wij weer gaan voor showbeleid of niet. Showbeleid dat ons in deze situatie heeft gebracht of kiezen we voor een verstandige leider, die op een fatsoenlijke manier het land kan leiden. Dat is de keus die gemaakt moet worden. De NPS is daar gereed voor. Niet stemmen werkt in het voordeel van een zittende regering. Als u gaat stemmen, stem op de NPS. Ik denk dat dat een verstandige en degelijke keus is.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: