President Bouterse: “Wij hebben werk te doen”

President Desi Bouterse, tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), zei maandagavond op de massameeting van de partij bij het oud-Veerplein in Paramaribo dat alle Srananman’s moeten samenwerken. “Samen moet er gestreden worden voor het dekolonisatieproces. We hebben een tropisch regenwoud waarop de wereld jaloers is. Begrijpen wij als Surinamers wat god ons heeft gegeven? God houdt van Suriname, maar houdt de Surinamer wel van zijn land? De futuboi’s en loopjongens van ons voormalig kolonisators zijn niet vrij. Ze kunnen zich niet voorstellen dat wij mensen gelijk en gelijkwaardig zijn. Zij denken dat zij nog steeds arbeiders zijn van de kolonisator. Hun enige politiekvoering is het lanceren van valse nieuwsberichten”, zei de president.

“Leugenachtige berichten om ons af te houden van ons werk. Terwijl wij moeten gaan werken. Met nog 90 dagen voor 25 mei moeten wij ons niet laten afstoten van onze stoel. Wij gaan ze liefde geven en bidden voor ze. Laten ze hun beleid uitleggen en laten ze zeggen wat ze hebben gedaan tijdens de Front. Ik durf te wedden dat de regering Bouterse-Adhin alleen meer heeft gepresteerd dan alle drie termijnen Front”. Over de protestactie op 17 februari zei de president “Betre ie no beng du eng. Liever had je het niet gedaan.  Ze beven 100 procent. Wij hebben werk te doen laten, en we moeten ons niet laten afleiden door mensen voor wie we medelijden moeten hebben. Het gebeurt nog steeds dat zelfs binnen de NDP er om de pietluttige zaken wordt gevochten. Er is een strijd gaande om leven en dood. Ik doe een beroep namens de partij dat u zich daadwerkelijk bezig houdt met het echte werk. Laten we heel duidelijk zijn: zo kan het niet, anders hebben we de revolutie niet begrepen”.  Bouterse bedankte een ieder en in het bijzonder de ouderen en vroeg om respect en liefde voor de ouderen.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: