Groot deel ALO-studenten hebben nog geen restitutie ontvangen

Steeds meer studenten willen restitutie

Uit de ontevreden groep van 151 studenten van de pre-bachelor fase van de Academische Lerarenopleiding (ALO) hebben circa 20 studenten restitutie ontvangen. De kersverse directeur van ALO, Robert Peneux, heeft op 21 januari 2020 een luisterend oor geboden aan de ontevreden studenten en heeft daarbij de restitutie toegezegd. Alhoewel het de bedoeling was dat dit in afzienbare tijd uitbetaald zou worden, kijkt een groot deel reikhalzend uit naar het inschrijfgeld van SRD 1250. De initiatiefnemer Jill Liauw Kie Fa beschikt ondertussen wel over haar restitutie.

“Ik ben één van de studenten die dinsdag is uitbetaald. Er zijn wel een heleboel studenten die nog aan de beurt moeten komen. Er is aangegeven dat er meer restitutiebrieven naar binnen stromen van studenten die al deelgenomen hebben aan tentamens en colleges, waardoor er een vertraging is opgetreden bij de restitutie van de eerste groep van 151 studenten”, zegt de pre-bachelor ALO-student, Jill Liauw Kie Fa, aan Dagblad Suriname. Zij spreekt in dit stadium niet van een alarmerende situatie, daar er wel een aanvang is gemaakt met de betaling en er verzekerd is dat de volledige groep in aanmerking komt.

Met aftrek van de 10% administratiekosten wordt overigens in plaats van SRD 1250, SRD 1125 gerestitueerd. Ruim 500 studenten hadden zich ingeschreven voor het pre-bachelor programma. Velen van hen zijn nogal verrast met het nieuw type onderwijs in Suriname: afstandsonderwijs (zelfstudie/onlinestudie). De ontevreden studenten voelden zich belazerd doordat het pas op 4 november 2019, op de dag van de kick-off van de pre-bachelor fase, duidelijk werd dat het om een onlinestudie gaat, waarvan de randvoorwaarden nog niet in orde zijn.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: