Drugsverzender krijgt gecombineerde straf

De 22-jarige Jomuel Adenie is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar, een boete van SRD1.000 te vervangen door 2 weken hechtenis. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie, Roline Gravenbeek. Deze veroordeelde heeft dit jaar een doos ter verzending aangeboden met daarin 97 gram cocaïne, welke verborgen was in zuurgoed en wel in guave. In 9 stukken guave werd onregelmatigheden geconstateerd bij het scannen. De verzender werd toen opgespoord en aangehouden. Adenie heeft van ene Johnson Euro 50 ontvangen om de doos, waarin versnapering, zuurgoed en groenten waren, ter verzending aan te bieden. Volgens Adenie had hij het vermoeden dat er drugs in die doos zat. Hij had de doos onderzocht, echter kon het verboden spul niet vinden. Hem was beloofd Euro 200 nog te ontvangen na de verzending. De verdachte bevestigde dat hij in de fout is gegaan en verzocht rechter Maytrie Kuldipsingh om een kans. Hij heeft een kind van 6 maanden en is nooit eerder in aanraking gekomen met de justitie. Door deze handeling beseft de verdachte dat hij schande en schade heeft geleden. De veroordeelde heeft bijkans een maand te gaan. Hij wordt op 16 maart in vrijheid gesteld als hij de boete van SRD 1.000 betaalt, anders moet hij nog 2 weken in het gevang doorbrengen. Adenie blijft aangehouden.

Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: