Politieman blijft mishandeling ontkennen

De politieman B.I. werd gisteren verhoord inzake mishandeling van een verdachte. De verdachte liep hierbij een leverperforatie en een ribfractuur op. Volgens de arts heeft een spoedoperatie zijn leven kunnen redden. De verdachte is echter kort nadien toch nog overleden. De verdachte, die een zwerversbestaan leed, werd die dag door buurtbewoners aangehouden. De politieman ging af op de melding samen met een collega en werd de verdachte overgebracht. De politieman blijft erbij dat hij de verdachte niet heeft mishandeld. De verdachte liep al mank toen die werd overgebracht naar het bureau. Op het bureau waren er meerdere agenten aanwezig en niemand heeft enige mishandeling waargenomen.

Het slachtoffer heeft echter aangegeven dat de politieman hem met de handen slagen heeft toegebracht totdat hij kwam te vallen. Ook had de politieman hem meerdere trappen toegebracht en met een valhelm geslagen.  Op vragen van zijn raadsvrouw, Maureen Nibte, zei de politieman dat de aangever bij de melding al had aangegeven dat de verdachte sleepte met één been. Hij weet niet hoe deze verdachte letsels heeft opgelopen. In deze zaak heeft advocaat Georgette Leter aan de rechter het verzoek tot voeging gedaan. Zij wil namens de familie van de overledene een schadevergoeding vragen. De rechter heeft dit toegestaan en op de zitting van 1 april mag Leter haar verzoek toelichten. Op die dag zal het Openbaar Ministerie ook rekwireren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: