The Next Generation eist aftreden Hoefdraad

Xaviera Jesserun zegt dat de actiegroep The Next Generation actie blijft voeren totdat de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad aftreedt. De actiegroep eist samen met andere actievoerders het vertrek van de minister. “Dit, vanwege de economische crisis waarin we zijn beland en we geloven nog steeds niet dat dit alleen de schuld is van de ex-governor Robert van Trikt, die momenteel in beperking zit.” Suriname is al sinds enkele weken in de ban van de zaak, waarbij eerst 100 miljoen en later 197 miljoen USD bleek te zijn verdwenen zonder medeweten van de rechtmatige eigenaren van het geld. Dit heeft voor veel opschudding gezorgd, vooral nadat werd verklaard door de vicepresident dat de gelden voor basisgoederen waren besteed. Maandag werd een protestactie gehouden, waar ook The Next Generation aan meedeed.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: