Wildplassen in binnenstad blijft een probleem

Het wildplassen in de binnenstad van Paramaribo is een probleem, dat al jaren niet opgelost kan worden. Het gebeurt nog dagelijks dat mannen een hoekje opzoeken of langs de weg of tegen een gebouw plassen. Wie ze aanspreekt, krijgt vaak ook een tjoerie of zelfs scheldwoorden aan zijn hoofd geslingerd. Ook de Centrale Markt kampt met dit probleem. Er zijn slechts openbare toiletten aan de Waterkant, de Centrale Markt, Revoplein en aan de Heiligenweg bij de eindhalte van de NVB. “De stankoverlast en de situatie dat dit veroorzaakt, is niet alleen onhygiënisch, maar zorgt ook ervoor dat wij klanten verliezen. Een stukje controle is hard nodig”, zegt een standhouder van de markt. Enkele marktbezoekers gaven aan dat er dringende behoefte is aan meer faciliteiten in de binnenstad en dat jongens van kleins af netjes geleerd moeten worden om hun behoeften in een toilet te doen. Het moreel besef is daarom veel belangrijker.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: