VHP houdt buurtvergadering te Geyersvlijt

Chan Santokhi: “Leger krijgt na 25 mei positie terug in samenleving”

Afgelopen weekend heeft de Vooruitstrevende Hervormingspartij een buurtvergadering belegd te Geyersvlijt. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Grachella Sluisdom, die één van de sprekers was tevens aspirant DNA-kandidaat van de partij, dat er ongeveer 300 personen aanwezig waren bij de vergadering. Het is een mijlpaal dat de VHP in Geyersvlijt een vergadering belegt, waarbij meer dan de helft van de aanwezigen buurtbewoners waren, stelt Sluisdom. Tijdens de bijeenkomst is er vooral met de bewoners en jongeren gesproken. De plannen van de VHP werden voorgelegd. Onderwijs geniet speciale aandacht, stelt Sluisdom. Gratis schoolvervoer, vakgericht onderwijs, speciale vakken voor drop-outs, gratis onderwijs voor jongeren tot hun 18de en over het algemeen betaalbaar en modern onderwijs zijn zaken die hoog in het vaandel staan in het verkiezingsprogramma, gaf Sluisdom aan. Daarnaast werden de plannen voor de aanpak van het huisvestingsprobleem gepresenteerd. De VHP heeft ook plannen voor werkgelegenheid door middel van het ondersteunen van ondernemerschap. Verder zijn veiligheid en recreatie besproken.

Sluisdom gaf aan dat elke buurt recreatiegelegenheid moet krijgen. Ook is de VHP nu al bezig met een plan voor speciale scholen, waar talenten kunnen worden ontwikkeld. Atleten en artiesten moeten makkelijker een beurs kunnen krijgen. De partij is al bezig om in Albina een voetbalschool op te zetten. Sluisdom gaf aan dat een jaar geleden het partijcentrum van de partij is opgericht in Geyersvlijt en nu al een succesvolle vergadering is belegd. Naast haar spraken overige aspirant-kandidaten de aanwezigen toe.

Aan het eind sprak de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, de aanwezigen toe. Hij gaf aan dat hij jarenlang politiecommandant is geweest van Geyersvlijt in zijn politiecarrière. Geyersvlijt was veilig toen. Dat gevoel gaan wij terugbrengen, stelde de VHP-topman. Daarnaast gaf Santokhi ook dat het Nationaal Leger na 25 mei zijn positie in de samenleving terugkrijgt. De noden in het leger zullen aangepakt worden en het leger zal niet alleen van een partij zijn. Het Nationaal Leger zal een wezenlijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van ons land, aldus Santokhi.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: