Soedeshchand Jairam: “Persconferentie Bouterse leidt tot verdere verslechtering van vertrouwenscrisis”

De macro-econoom tevens politicus, Soedeshchand Jairam (VHP), is van mening dat de persconferentie van president Desi Bouterse op 7 februari geleid heeft tot verdere verslechtering van de vertrouwenscrisis in Suriname. Velen hadden verwacht dat de president een verklaring zou geven over de verontrustende toestanden binnen de Centrale Bank van Suriname (CBvS) betreffende de verduistering van de valutakasreserve van USD 100 miljoen. Echter is juist die informatie niet prijsgegeven. In gesprek met Dagblad Suriname accentueert Jairam dat een persconferentie nergens voor nodig is als er geen verklaring gegeven kan worden op de hamvragen van de samenleving.

“Met de recente verontrustende ontwikkelingen is het vertrouwen bij het volk verder achteruitgegaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat de wisselkoersen op hol zijn geslagen. De wisselkoersen gaan niet alleen omhoog of omlaag bij de economische situatie en de werkelijke monetaire reserves, maar ook bij de mate waarin het vertrouwen geschaad is”, voert Jairam aan. Zo beïnvloeden corruptiepraktijken en het uitblijven van cruciale verklaringen vanuit de regeringszijde, de vertrouwenscrisis negatief. Wat Jairam opmerkelijk vindt, zijn de uitspraken gedaan door Bouterse en de leiding van Finabank NV. Volgens de regering bestaan Finabank NV en De Surinaamsche Bank NV (DSB) de dag van vandaag door inspanningen van het staatshoofd voor het intact blijven houden van het financieel systeem. Finabank NV heeft dit weersproken. “Ook dit zorgt ervoor dat men geen vertrouwen heeft in het verhaal van de regering”, aldus Jairam.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: