Rechter houdt rekening met gezondheid verdachte

“Laat het niet meer voorkomen”, met die woorden sloot rechter Maureen Dayala de zaak waarin verdachte Gregory V. terechtstond voor het overtreden van de Wet op verdovende middelen. De man vertelde door zijn sikkelcelziekte geen andere optie te hebben gehad dan het verhandelen van drugs. De politie trof na een tip 47 gram cocaïne, 15 gram soekroe , 122 gram hennep en 169 gram hasj thuis aan bij Gregory. Officier van justitie Mirella van Dijk stelde dat de keus om drugs te verkopen een verkeerde keus is. Zowel de officier als de rechter zeiden dat er andere manieren waren om aan een inkomen te komen, ook al is men sikkelcelpatiënt.  De man zegt vanaf 2019 zijn waar te verhandelen. Op basis van het scheikundig rapport en zijn bekentenis acht de vervolging het feit bewezen. Advocaat Maureen Nibte wees echter op de verdachte zijn ernstige sikkelcelaandoening. De officier paste de straf zodanig aan dat de verdachte op vrije voeten komt. De rechter nam de straf van 12 maanden waarvan 9 maanden voorwaardelijk over. De rechter zei hierbij te hopen dat de jonge verdachte van deze les geleerd heeft. In zijn laatste woord had de verdachte ook spijt betuigd. “Ik denk dat ik iets anders ga doen”, fluisterde de verdachte. “Er is ernstig rekening met de omstandigheden gehouden”, sprak de rechter. “Dit moet een les voor u zijn.” De rechter zei hierop” “u wordt in vrijheid gesteld”.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: