Bert Schreuders in gelijk gesteld door rechter

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur publiceert correctie en verontschuldigingen

Reeds in het jaar 2017 diende docent Bert Schreuders een klacht in tegen de toenmalige minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux. Ook tegen DNA-lid Rachied Doekhie en Hubert Rampersad deed hij aangifte, omdat de twee hem publiekelijk  ervan beschuldigden onder andere pedofiel te zijn, valse diploma’s op zak te hebben, en werd hij zelfs als moordenaar, oplichter en fraudeur bestempeld.

Maar in de media vandaag, en dat zal gedurende drie dagen het geval zijn, plaatst het ministerie op basis van een vonnis van rechter Alida Johanns een bekendmaking/verklaring, waarin staat dat de uitspraken van Peneux als zou Schreuders valse diploma’s op zak hebben, en als zou hij de persoon zijn die voor calamiteiten heeft gezorgd bij diverse instellingen, niet op waarheid berusten. Tevens wordt in deze bekendmaking/verklaring aangegeven dat de inhoud van bedoelde berichtgeving beledigend en onnodig krenkend is ten aanzien van betrokkene. Het bericht moet dan ook gecorrigeerd worden en moeten er verontschuldigingen aan Schreuders aangeboden worden.

Bert Schreuders zelf vertelt in gesprek met Dagblad Suriname dit als een Pyrrusoverwinning (een overwinning die zoveel inspanning kost dat ze dezelfde uitwerking heeft als een nederlaag) te ervaren, omdat ten eerste het ruim twee jaren duurde om tot dit vonnis te komen vanwege wat Schreuders bestempelt als ‘de ontzettend trage rechtsgang in Suriname’, omdat de rectificatie komt van het ministerie en niet van Peneux zelf – die toch degene was die de onware en beledigende uitspraken deed – en omdat er (nog) geen vonnis is in de zaken tegen Doekhie en Rampersad (noot redactie: volgens het vonnis werd de zaak ook aangespannen tegen de Staat Suriname, m.n. het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).

Sterker nog, zegt Schreuders, dat de stukken van de zaak tegen DNA-lid Doekhie op gegeven moment op mysterieuze wijze “verdwenen” bleken te zijn, waardoor die zaak opnieuw gestart moest worden. Rampersad, die naar de mening van Schreuders zelf nergens voor deugt, zit in Miami en komt als het aan Schreuders ligt ook nooit meer in Suriname zijn activiteiten hervatten.

Bert Schreuders heeft ook DNA-voorzitter Jennifer Simons, alsook andere DNA-leden, aangeschreven niet toe te staan dat mensen onwaarheden in het hoogste college van staat uiten en dat burgers er op dergelijke wijze besproken worden. Hij wacht nog op antwoord.

Vanwege zijn zowat 20 jaren ervaring in onlineonderwijs heeft Bert Schreuders ondanks alles ook welwillend en kosteloos zijn expertise aangeboden om de problemen op dat gebied bij o.a. de Academische Lerarenopleiding te verhelpen, maar daar wil men helaas niets van weten, zegt hij. Ook een persoonlijk onderhoud om zaken bij te leggen werd, volgens Schreuders door Peneux afgewezen. “De man is gewoon een zielig mens, zegt Schreuders tegen Dagblad Suriname.

Schreuders zegt dat hij en zijn gezin enorm te lijden hebben gehad onder de valse aantijgingen, en zelfs bedreigingen met de dood hebben moeten trotseren, maar dat hij niet van plan is zijn missie in Suriname voor beter onderwijs te staken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: