Gedetineerde verhangt zich in zijn cel

De gedetineerde Manuel Jurmain (19) heeft vrijdag zelfmoord gepleegd. Hij zou zich op een tijdstip gelegen tussen 11.00 en 13.00 uur middels een touw hebben opgehangen in zijn cel. Het ophangmiddel bestond uit reepjes laken die aan elkaar waren gevlochten tot een touw.

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op vrijdag 31 januari de melding van een ophanging bij het nieuwe huis van bewaring in Santo Boma.

De gedetineerde was onder behandeling van een psycholoog en was eerder op die bewuste dag behandeld door de psycholoog. Tegen 11.00 uur is hij weer in zijn isoleercel geplaatst alwaar hij zat vanwege zijn onhandelbaar gedrag.

Tegen 13.00 uur zijn de penitentiaire ambtenaren naar zijn cel geweest om hem eten te geven en zagen dat hij zichzelf had opgehangen aan de achterkant van zijn cel, tegen de ventilatieopeningen. De gedetineerde bleek reeds overleden te zijn. Er zijn geen tekenen van geweld aangetroffen.

Het forensische opsporingsonderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van zelfmoord door ophanging. Jurmain was gevonnist voor mishandeling, poging tot zware mishandeling en bedreiging en moest een opgelegde straf van 20 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk uitzitten. Op 27 maart zou hij in vrijheid worden gesteld.

Het lijk is na afstemming met het Openbaar Ministerie aan de nabestaanden afgestaan voor de begrafenis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: