17-jarige stal Euro 10.000 en USD 200 van grootvader

De politie van Jarikaba heeft de 17-jarige P.M. opgespoord en aangehouden wegens diefstal uit een woning aan de Appelbacoveweg. De benadeelde ontdekte de diefstal pas op 14 juni. Hij had op die dag wat geld nodig en ging naar zijn bergplaats. Tot zijn schrik merkte hij dat het geldbedrag Euro 10.000 en USD 200 er niet was, het was weggenomen. De benadeelde vermoedt dat de diefstal gepleegd moet zijn in de periode tussen 25 mei en 14 juni 2019. Hij sprak thuis zijn kinderen hierover aan en het bleek dat zij het geld niet hebben weggehaald. De kinderen zijn toen zelf in de buurt op onderzoek uitgegaan. Zij kregen daarbij van de buren te horen dat een buurjongen, die ook een familielid is van de aangever, en wel een kleinzoon, laatstelijk gesignaleerd is in de woning en dat hij laatstelijk ook gezien is met Eurobiljetten in zijn bezit. De politie heeft na de aangifte de nodige opsporingshandelingen verricht. De 17-jarige werd opgeroepen. Hij werd door de vader gebracht naar het bureau en bij ondervraging door de politie viel de 17-jarige door de mand. Hij geeft toe het bedrag, welke de benadeelde doorgaf, te hebben ontvreemd. Op zijn aanwijzing heeft de politie Euro 6.500 en USD 110 teruggevonden. De rest van het geld heeft hij verbrast. Hij heeft met het gestolen geld ook nog een bromfiets voor zichzelf gekocht. In het belang van het onderzoek is de 17-jarige P.M. in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!