SOC herdenkt Olympic Day met activiteiten in Cul

 
3 SOCJaarlijks wordt Olympic Day herdacht op 23 juni. Het Internationaal Olympisch Comité is op 23 juni 1894 in Parijs opgericht. Olympic Day is de dag waarop mensen over de hele wereld in beweging gaan en leren over het Olympisme en de Olympische waarden. Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) organiseert op zaterdag 22 juni activiteiten op het Telesur Sportcomplex in de Cultuurtuin. Op deze Olympic Day 2019 zullen een zevental mulo-scholen met elk 20 leerlingen aan een aantal sport recreatieve spelen deelnemen. De scholen zullen strijden om de Olympic Day Cup 2019. De organisatie van het sportief gedeelte staat onder leiding van Marciano Zalman en zijn team. De activiteiten duren van 17.00 uur tot 19.00 uur.
 
De viering van Olympic Day 2019 staat in het teken van de universele doelstellingen van het Olympisme en de Olympische waarden. Het Olympisme is een state of mind, een levensfilosofie die sport ziet als een methode om harmonieuze ontwikkeling in de samenleving te brengen.  De Olympische waarden die gepropageerd worden zijn Excellence, Respect and Friendship.

error: Kopiëren mag niet!