Bodo Kupat Rust en Werk

Bodo Kupat Rust en Werk 1 Bodo Kupat Rust en Werk 2 Bodo Kupat Rust en Werk 3 Bodo Kupat Rust en Werk 4 Bodo Kupat Rust en Werk 5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Afgelopen zondag werd de jaarlijkse Bodo Kupat (Bodo-viering) gehouden op plantage Rust en Werk aan de rechteroever van de Commewijnerivier. “Al 71 jaren vindt deze grote Bodo-viering plaats op deze plantage. Bodo Kupat is de afsluiting van het Bodo-feest”, zegt Marlene Etjeh, bewoonster van plantage Rust en Werk. “Mijn moeder Toila was een van de eerste mensen die belast was met de organisatie van deze viering hier. Zij was de “Godmother”,” zegt Etjeh verder. Zij kookte voor al de mensen. “Nu doe ik het samen met mijn zus. Jaarlijks koken wij voor ongeveer 2.000 mensen. Dankzij de trouwe sponsoren kunnen we op deze dag een ieder gratis van eten en drinken voorzien. We hebben bami, nasi, gele rijst en moksi alesi dit jaar klaargemaakt. Verder hebben we heerlijke Javaanse snacks, aldus Etjeh.
Vanaf 9.00 uur ‘s morgens tot 6.00 uur in de avond is er gefeest. De ambassadeur van Indonesië in Suriname, Julang Pujianto, woonde deze plechtigheid voor het eerst bij. Hij vond het geweldig en gaf aan dat er zeker een culturele binding is met Suriname en Indonesië. De aanwezigen hebben mogen genieten van bollenhappen, zakspringen, clowns en djarang kepang van White Horse. Er werd een botenrace gehouden en plantage Johanna & Margaretha werd de winnaar hiervan. De dag werd gezellig afgesloten op de tonen van de muziekformatie Kasimex Houseband.
Arti Lachman

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: