Ingrid Karta-Bink: “De begroting bevat alleen populistische projecten”

De begroting voor het huidig jaar bevat uitsluitend populistische projecten. Dit stelt volksvertegenwoordiger Ingrid Karta-Bink (PL) tegenover Dagblad Suriname. Zij merkt op dat 28 leden van De Nationale Assemblee (DNA) de indruk wekken dat de begroting voor ontwikkeling in Suriname zal zorgen. Karta-Bink vindt dit een grote lariekoek en wel om de volgende reden. “Als we in de afgelopen 9 jaren geen ontwikkeling hebben gezien, hoe gaan we dat in de komende 11 maanden ineens wel kunnen zien? Net als in 2014 krijgen we weer alleen maar populistische projecten voorgeschoteld van de Nationale Democratische Partij (NDP)”, volhardt Karta-Bink. Zij blikt terug naar de droom van NDP om Suriname om te toveren tot Dubai met alles erop en eraan. “Wat is hiervan overgebleven? Niets!”
Karta-Bink had gehoopt dat de regering zou inzien dat het begrotingstekort van SRD 8,8 miljard niet te veroorloven is, echter is het begrotingstekort hetzelfde gebleven, met alle gevolgen van dien. Karta-Bink is van mening dat er bezuinigd had kunnen worden. Er zijn nog organisaties in Suriname die jaarlijks aanzienlijke bedragen opstrijken zonder daarvoor adequate diensten te leveren. Zij doelt op de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), die per kwartaal SRD 66.000 toucheert om de brandstofcompensatie te distribueren onder de 1.300 geregistreerde particuliere bushouders. “Dit zijn onnodige uitgaven. De begroting hoefde helemaal geen omvang van ongeveer SRD 16 miljard te hebben. We willen transparantie over de projecten in de begroting, zodat we controle kunnen uitvoeren”, aldus Karta-Bink.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: