Particuliere bushouders willen reshuffeling van directeur Blokland

Het PL (Paramaribo Lelydorp)-traject is al geruime tijd ontregeld door de komst van de PWB (Paramaribo Wanica Bomapolder), PHC (Paramaribo Helena Christina), PHT (Paramaribo-Houttuinweg-Tout Lui Faut) en PLB (Paramaribo-Livorno-Beekhuizen) bussen. Ook de buschauffeurs van de bestaande trajecten, zoals de PBO (Paramaribo Billiton Onverwacht) en PO (Paramaribo Onverwacht) sluiten zich tegen alle regels in aan op de PL-route. Alhoewel dit vaker aan de kaak is gesteld, heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) geen succesvolle initiatieven ondernomen om de chaos te verhelpen. Het controlemechanisme van het ministerie is slechts gebaseerd op het onnodig straffen van de bushouders. Dit zegt een bushouder in gesprek met Dagblad Suriname.
Volgens deze bushouder wordt Joyce Blokland-Wijnstein, directeur van Transport, gezien als de bron van al het kwaad binnen het particulier vervoer. De bushouder vraagt zich af wat het nut is van het directoraat Transport als zaken desalniettemin verslechteren binnen deze sector. “Het zou de staat heel wat kosten besparen indien dit directoraat opgedoekt zou worden, want alles van hun is zomaar: controle, een groot deel van de medewerkers, en de zogenaamde ordening van de sector. Mevrouw Blokland heeft meer dan 50 controleurs ingezet en toch is er alleen maar chaos. Deze directeur is tot niets anders in staat dan dictatuur te hanteren”, luidt de ongezouten mening van de bushouder. Zo is de kwestie van de illegale bussen op de diverse trajecten intact gebleven. De bushouders hunkeren naar een directeur die de potentie heeft de chaos in de sector aan te pakken, en doen derhalve een beroep op de regering om de huidige directeur van Transport te reshuffelen. De krant trachtte meermalen om een reactie te krijgen van Joyce Blokland-Wijnstein, echter was zij niet beschikbaar voor commentaar.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: