Passagiers gebelgd over nietszeggende OWT&C-controle op kruising Timmermanstraat en Zwartenhovenbrugstraat

Op de kruising van de Timmermanstraat en Zwartenhovenbrugstraat (Paramaribo) mogen PL (Paramaribo-Lelydorp) buschauffeurs geen passagiers laten instappen. Dit tot grote ergernis van de passagiers, die na een lange werkdag zo snel mogelijk huiswaarts willen keren. Een passagier licht in gesprek met Dagblad Suriname toe dat met de rehabilitatiewerkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat het een stuk langer duurt om busvervoer te vinden. “Als je je al op de voornoemde kruising bevindt en een bus ziet aankomen met vrije zitplaatsen, is dat in eerste instantie een opluchting. Maar dan krijg je ineens te horen om op de kruising van de Prinsenstraat en Zwartenhovenbrugstraat te wachten, omdat de bussen niet op de hoek van de Timmermanstraat en Zwartenhovenbrugstraat mogen stoppen. Wat voor een vreemde regel is dit?” Voor de passagiers is het niet duidelijk waarom het directoraat Transport zo een maatregel in het leven heeft geroepen. Het niet naleven hiervan kost de bushouders in ieder geval een schorsing (tijdelijke intrekking van de trajectvergunning). “Ik vind dat het directoraat nuttig bezig moet zijn om het openbaar/particulier vervoer aantrekkelijk te maken, in plaats van nietszeggende controles uit te voeren, waar niet alleen de bushouders eronder lijden, maar ook de passagiers.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: