Minister Ferrier en commissie IOL hebben interactieve meeting

1Minister Ferrier en Pre -Bachelor Commissie IOL hebben interactieve meeting.1Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werd ontvangen door de commissie voor het regelen van ‘pre-bachelor IOL’ en het docentenkorps van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Deze ontmoeting is een vervolgmeeting van 10 april 2019. De presentatie vond plaats op vrijdag 31 mei 2019. Het ging om een interactieve ontmoeting, waarbij de aanwezigen de ruimte kregen om feedback te geven op de transformatie van het IOL naar de Academische Leraren Opleiding Suriname (Alos) en om eventuele onduidelijkheden voor te leggen.
De minister gaf de aanwezigen aan dat de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, constante dialoog met elkaar vereist. Het gaat hierbij om de transformatie van het IOL naar de Alos en niet om integratie van Adek en IOL. Er zal gewerkt worden aan het verheffen van de kwaliteit van alle docenten op alle niveaus. De minister vroeg ook aan de docenten om na te gaan als wij nog voldoen aan de eisen, die gesteld worden aan docenten op dit niveau. Tijdens de laatstgehouden Council for Human and Social Development (Cohsod)-meeting is het traject ‘Human resource development (HRD)-strategy 2030’ ingezet, waarbij alle opleidingen van het Caribisch gebied op één lijn zijn.
Tijdens de presentatie werd er onder meer gesproken over de zorgpunten betreffende de transformatie, algemene vaardigheden, kennis, attitude, het doel en de instroomeisen. Renate de Bies, voorzitter pre-bachelorcommissie IOL en Nailah Van Dijk, coördinator samenwerking Adek en IOL, gingen nader in op vragen. In de tweede week van juli komt er een informatiedag voor nieuwe studenten over het pre-bachelorprogramma. Vanuit de commissie is er een oproep gedaan aan de aanwezigen om samen te werken aan het transformatietraject en curricula van het pre-bachelorprogramma. Door samen te werken, heeft dit traject meer kans van slagen. De aanwezigen toonden bereidwilligheid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: