Overheid loopt totale twk-achterstand OBS in

Bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) is de totale betalingsachterstand in de terugwerkende kracht (twk) ingelopen door de overheid. Dit bevestigt Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS, tegenover Dagblad Suriname. “Onze twk vanaf mei 2016 tot en met heden is al betaald, zowel bij schoolvervoer als bij het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB). Het gaat om de twk van 25%”, zegt Woon. In principe is OBS met de leiding van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) overeengekomen dat de loonsverhoging betrekking heeft op 40%. Dit werd vastgelegd in de principeovereenkomst van juni 2017. Vanaf dat moment tot heden is deze overeenkomst niet in zijn totaliteit uitgevoerd. Rekening houdend met de financiële positie van de overheid was OBS akkoord gegaan om voorafgaand aan de 40% loonsverhoging genoegen te nemen met een looncorrectie van 25%. Thans is die 25% gehandhaafd en is de twk daarover compleet afbetaald door de overheid.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: