Tsang: ‘Brandstofprijs wordt beneden SRD 7 gehouden’

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) maakt tweewekelijkse prognoses van pompprijzen op basis van ingediende cijfers van oliemaatschappijen. Onder geen enkele voorwaarde zal volgens minister Stephen Tsang de prijs van SRD 6,99 per liter worden overschreden. “De pompprijzen overschrijden de prijs van SRD 7 per liter niet. Indien de brandstofprijs hoger wordt geprognosticeerd dan de SRD 7 per liter, dan wordt er beleid op los gelaten om de prijs dan beneden de SRD 7 per liter te houden zodat deze betaalbaar blijft voor de samenleving. De cap is SRD 6,99. Elke cent die hierboven gaat, komt uit de government take”, zei Tsang gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Het was Abop-parlementariër Diana Pokie die aandacht hierover van de regering heeft gevraagd, aangezien de prijs voor een liter ongelode benzine de laatste weken een stijging toonde in de richting van SRD 7. Op dit moment is er volgens Tsang een lichte daling en de benzineprijs voor de komende periode ligt rond de SRD 6,75. De bewindsman benadrukt dat de brandstofprijs in Suriname laag is in vergelijking met de prijzen die in de regio worden gehanteerd. “In de regio is de brandstofprijs ronde de 1 US dollar of hoger. Dat betekent dat als wij hier in Suriname de prijzen in de regio zouden hanteren, wij nu rond de SRD 7,50 tot SRD 8 moesten zitten. Wij zitten in Suriname ruim onder, momenteel lager dan SRD 6,80 juist door ingrijpen van de overheid”. Volgens Tsang zorgt ‘de lage prijs van onze benzine’ echter wel ervoor dat de smokkel van brandstof toeneemt naar buurlanden. Ook deze issue zal worden aangepakt.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: