Fols betreurt zienswijze minister Ferrier over IOL

Fols betreurt zienswijze minister Ferrier over IOLOok de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) noemt het gesprek met Onderwijsminister Lilian Ferrier op 29 mei een constructief onderhoud. Het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) is eveneens van mening dat de minister zich constructief heeft opgesteld. Fols was in tegenstelling tot BvL/ALS wel op de hoogte over de collectieve aard van die vergadering. “De manier waarop ik de uitnodiging van de minister heb ontvangen, had ik zo een setting wel verwacht. Er is tijdens dat gesprek verschillende zaken aan de orde gesteld, zoals de roofovervallen in de omgeving Latour, de herwaardering van de leraren, de Nieuwe Leerkracht, en de situatie op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL)”, beargumenteerde Marcellino Nerkust, voorzitter van Fols, in gesprek met Dagblad Suriname.
Hij heeft de minister onder andere voorgehouden dat haar uitlating, dat IOL geen Hbo-opleiding is, een gevoelige snaar heeft geraakt. Gedurende 48 jaren heeft het IOL-afgestudeerden afgeleverd. Tal van hen zijn verder gaan studeren. “Dat geeft al aan dat IOL een Hbo-opleiding is; met je IOL-studie kan je meteen doorstromen naar een masteropleiding. Bovendien, als je nu zegt dat IOL geen Hbo-niveau heeft, gaat men twijfelen aan zo een diploma. Daarom moeten we voorzichtig zijn met zulke uitspraken.” Naar zeggen van Nerkust heeft de minister ook na deze toelichting haar eigen opvattingen over het IOL. “Maar het laatste woord hierover is nog niet gezegd”, aldus Nerkust.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: