BvL/ALS wil landelijke beveiliging op scholen

Na het incident op de Hockeyschool te Latour en de St. Petrusschool te Geyersvlijt wil de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) een landelijke beveiliging op scholen. De Hockeyschool kreeg namelijk op 27 mei bezoek van criminelen, terwijl kwaadwilligen op 30 mei getracht hebben om de St. Petrusschool in brand te steken. Voor de vakbondsleider Reshma Mangre is dit reden genoeg dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur elke school voorziet van adequate beveiliging. Dit maakte Mangre ook kenbaar op 29 mei tijdens een onderhoud met Onderwijsminister Lilian Ferrier. “Voor mij is het nu een prioriteit dat de leerkrachten en leerlingen beveiliging krijgen op school. We kunnen ons daarbij niet beperken tot slechts één gebied; alle scholen moeten beveiligen genieten”, luidt de reactie van Mangre in gesprek met Dagblad Suriname.
De vakbondsleider wilde van Ferrier concreet weten hoe zij invulling zal geven aan het veiligheidsgevoel op de scholen en in welke mate er begeleiding/nazorg aangeboden zal worden aan de slachtoffers. “Volgens de minister is er reeds een team van deskundigen (psychologen/pedagogen) afgereisd naar de desbetreffende scholen om begeleiding te geven aan de slachtoffers.” Voor wat betreft de veiligheid zal de minister samen met het ministerie van Justitie en Politie nagaan hoe de scholen in kwestie te beveiligen. “Maar de minister heeft niet gezegd dat ze dit landelijk zal doen. We moeten geen brandjes blussen, maar werken naar een structureel plan om elke school te beveiligen; criminaliteit is namelijk overal”, aldus Mangre.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: