Gajadien ligt niet wakker van aangifte door Abdoel

Asiskumar Gajadien
Asiskumar Gajadien

Amzad Abdoel
Amzad Abdoel
‘Alleen Abdoel zag die devaluatie niet aankomen’

VHP-ondervoorzitter en assembleelid Asiskumar Gajadien ligt niet wakker van de aangifte wegens laster en smaad, die door NDP-fractieleider Amzad Abdoel tegen hem is gedaan. “Ik moet erom lachen, want ik weet ook niet in hoeverre ik Abdoel serieus moet nemen. Het gaat niet om smaad en laster. Wanneer een strafrechtelijk onderzoek niet vordert en bezorgde burgers mij hiermee benaderen, dan is het mijn plicht om duidelijkheid hierover aan de procureur-generaal te vragen. Waarom zou ik de arme Abdoel lastig vallen of beledigen? Op het veld zie ik hem niet eens als factor. Een ieder weet dat Abdoel in het parlement is gezet om zaken van de regering domweg te verdedigen, waardoor je soms aan zijn economische achtergrond begint te twijfelen. Terwijl iedereen kort voor de verkiezingen van 2015 zag dat er een devaluatie van de SRD op komst was, zag alleen Abdoel het niet”, zegt Gajadien aan Dagblad Suriname. Tot gisteren was Gajadien nog niet opgeroepen voor verhoor. De VHP-ondervoorzitter benadrukt wel dat indien dat zover is, hij als een nette burger wel invulling zal geven aan deze oproep. “Ik kijk uit, want ik sta altijd open. Als de autoriteiten iets vragen sta ik open, omdat ik altijd insta voor de consequenties van mijn handelen. Ik weet waarmee ik bezig ben”, aldus de volksvertegenwoordiger.
Politici staan niet boven de wet; naam Amzad Abdoel wel in pv genoemd
Het verbaast de VHP’er dat Abdoel doorgaat met de misleiding dat er nooit een aangifte tegen hem is gedaan en dat zijn naam nergens in de aangifte van maart 2019 wordt genoemd. Dit, terwijl de naam van ‘het DNA-lid Amzad Abdoel’ wel duidelijk is opgenomen in het pv. “Hij zou daarom op zijn minst gehoord moeten worden in zo een onderzoek. Ik heb gevraagd dat de zaak diepgaand onderzocht wordt. Of hij schuldig is of niet, daar kom ik niet aan. Dat moeten de autoriteiten beslissen”, stelt Gajadien. Volgens de parlementariër legt het niet verder onderzoeken van de aangifte tegen Abdoel en diens familielid een smet op politici, aangezien hiermee de indruk wordt gewekt alsof politici boven wet en recht staan. “Ik heb altijd gepleit voor openbaarheid van bestuur. Er moet daarom een cultuuromslag komen waar zaken openbaar worden gemaakt, besproken en worden onderzocht. Anders blijven mensen denken dat politici boven de wet staan”, aldus Gajadien. Het baart hem zorgen wanneer hij naar de informatie kijkt die hij dagelijks in zijn brievenbus aantreft. Tal van zaken worden met de mantel der liefde bedekt.
Percelen en visvergunningen tegen betaling regelen
Het VHP-assembleelid zei op 23 mei in het parlement van een bezorgde burger enkele stukken te hebben ontvangen, waaruit zou moeten blijken dat een strafrechtelijk onderzoek geen voortgang vindt en dat deze zaak ingetrokken zal worden. Hij verwees naar aangiftes in maart 2019 bij de politie van Marienburg tegen een zekere Istighar Abdoel. Laatstgenoemde wordt in de het proces-verbaal aangeduid als de broer van Amzad. Istighar zou geld van de mensen hebben genomen om percelen en visvergunningen via de Nationale Democratische Partij (NDP) en Amzad Abdoel te laten regelen, maar die kwamen niet in orde. Ondertussen is de procureur-generaal schriftelijk gevraagd om deze zaak te onderzoeken.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: