Doekhie wijst op corruptie bij installatie nieuwe pompen Wageningen

NDP-parlementariër Rachied Doekhie vindt dat LVV-minister Rabin Parmessar goed moet gaan kijken naar wat er gebeurt bij de installatie van de nieuwe pompen bij het pompgemaal van Wageningen. “Unu hori unu ati dati den pompu disi no fadong ini a liba. Wat daar gebeurt, is niet goed. U kunt geen mensen die nooit een hamer of kruiwagen hebben gehanteerd, het werk gunnen. Al drie keren is het misgegaan”, zei de NDP’er gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Doekhie wil de aannemer Risugragar NV nu juist Kirloskar Brothers LCC uit India vragen om het werk uit te voeren, omdat zij geen kaas gegeten heeft over het werk. Dit, terwijl Kirloskar juist belast is met de controle. De NDP-topper heeft deze kwestie eerder via Dagblad Suriname ook aangekaart. Hij fronste toen zijn wenkbrauwen hoe een ‘oude Indiaanse vrouw’ plotseling over een NV beschikte en ook nog het werk gegund kreeg. Aan het parlement gaf hij het advies om zelf maar te gaan kijken wie precies het werk in Wageningen uitvoert. Volgens Doekhie is de naam van deze persoon een dag eerder meerdere keren al in DNA genoemd. Eerder heeft de NDP’er al de naam genoemd van partijgenoot Rinesh Mangaldeen in gesprek met Dagblad Suriname.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: