DA’91 doet mee aan verkiezingen van 2020

De voorzitter van de politieke partij Democratisch Alternatief ’91 (DA’91), Angelic del Castilho, gaf tijdens een gesprek aan dat de huidige president absoluut geen kans meer mag krijgen om de richting van ons land te bepalen. DA’91 had op 25 mei middels een videoboodschap formeel kenbaar gemaakt dat zij zal meedoen aan de algemene en geheime verkiezingen van 2020. De voorzitter gaf refererend naar het volkslied aan, dat deze woorden aangeven wie wij als volk zijn. Meer dan voorheen zijn de afgelopen 9 jaren een aanslag geweest op de Surinaamse waarden in ons volkslied. Zij tekende aan het verlies aan vertrouwen in de politiek, maar dat de democratie nog steeds de manier is waarop het volk geleid wil worden. Del Castilho gaf in haar videoboodschap aan dat tijdens de laatste twee regeringen Bouterse aanslagen zijn gepleegd op de rechtsstaat middels onder andere de aanname van de Amnestiewet in 2012 en dat het volk bij hun roep voor verbetering van beleid door deze president werd uitgemaakt voor staatsvijand. “Wij zijn vanwege 9 jaren wanbeleid nu in een strijd om de ziel van onze samenleving”, zegt de voorzitter.
In haar boodschap stelde Del Castilho ook dat etnische blokvorming niet het antwoord is op de uitdagingen waar wij als land voorstaan. “Integendeel moeten wij nu juist verder vorm en inhoud geven aan nation building. “Wij zullen samen met u hand in hand met alle burgers de strijd voor verandering moeten leveren.” Volgens Del Castilho zullen de regeertermijnen van Bouterse door de geschiedenis getypeerd worden als een on Surinaams moment, een dwaling in onze bestuurlijke geschiedenis. Del Castilho stelde dat deze president onder geen enkele voorwaarde nogmaals in het machtscentrum mag komen. Zij stelde dat als wij Desi Bouterse nog vijf jaar geven als president hij als volgt het karakter van ons land voorgoed en fundamenteel zal veranderen. Van democratie naar dictatuur, van beschaafde samenleving naar narcostaat. “Hij zal veranderen wie wij zijn.” Er is geen optie om langs de kantlijn te staan. Zij stelde dat in het idee en de droom die zij voor Suriname heeft, iedereen, ongeacht ras, geslacht, afkomst, zijn idealen kan realiseren. Tot slot riep de voorzitter alle burgers op om samen op te trekken om die eerlijke politiek vorm te geven. “Wij hebben elkaar nodig.” Wij zijn de erfgenamen van Suriname, het is ons land, onze verantwoordelijkheid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: