Nieuwe inschrijvingen IOL nog onduidelijk

Reshma Mangre
Reshma Mangre
Sedert het laatste kwartaal van 2018 is het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) niet toegankelijk voor nieuwe studenten. Zij die na hun middelbare school gedacht hadden voor het beroep van leerkracht te kiezen, moeten de kat uit de boom kijken. Dit, vanwege de transformatie van het IOL. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is al een poosje bezig met het upgraden van het IOL-curriculum. Wanneer dit rond zal zijn, is nog onduidelijk. Ook de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn niet op de hoogte wanneer de nieuwe inschrijvingen op IOL van start kunnen gaan. “Uit de media heb ik maandag vernomen dat de nieuwe opleidingen op IOL op 1 november 2019 zullen aanvangen. Hierover zijn wij niet op de hoogte. Bij onze vorige meeting kon de onderdirecteur van het ministerie ons niet aangeven wanneer IOL precies kan starten, aangezien ze nog bezig zijn met curriculumontwikkeling”, zegt vakbondsleider Reshma Mangre aan Dagblad Suriname. Op 29 mei 2019 is er een meeting gepland tussen het bestuur van BvL/ALS en de leiding van het ministerie. Volgens Mangre zal na die meeting wat helderheid in de zaak zijn.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: