Mano Vasilda gaat voor vierde termijn bij Troefcallbond

Mano Vasilda gaat voor een 4de termijn bij de Troefcallbond
Mano Vasilda gaat voor een 4de termijn bij de Troefcallbond
Op vrijdag 31 mei 2019 houdt de Surinaamse Troefcallbond (STcB) een algemene ledenvergadering (alv). Het agendapunt dat het meeste aandacht trekt is verkiezingen van een nieuw bestuur. “Ik stel me herkiesbaar”, zegt Manolito Vasilda, de huidige STcB-voorzitter. Hij zit al 3 termijnen (6 jaar) en gaat voor zijn 4de periode. “Ik heb op de laatste alv van 17 mei ook gezegd dat indien er mensen zijn die het van mij willen overnemen, zij te allen tijde welkom zijn. Ik wil ook niet voor altijd op deze post blijven”, zegt hij. Tot gisteren was er evenwel nog geen tweede kandidatenlijst ingediend. Maar dat kan nog tot vrijdag 24 mei gebeuren.
Vasilda kijkt tevreden terug naar de afgelopen 6 jaren als voorzitter. “We hebben in die periode verschillende veranderingen gebracht. Een van de meest belangrijke was de invoering van schermen bij wedstrijden. Ook het competitiesysteem is ietwat aangepast vorig jaar. Het aantal clubs is gestegen van 14 naar 18”, zegt hij.
Om de verkiezingen in goede banen te leiden, is een verkiezingscommissie benoemd op de alv van 17 mei. Voorzitter is Gilbert Anches en de leden zijn Jules Keerveld en Ricardo Noslin. Op de alv van 17 mei zijn ook het financiële en secretarieel verslag goedgekeurd. Er komen mogelijk ook 2 nieuwe ploegen bij, die afsplitsingen worden van Ekta en Mahaan. Jai gandhi doet niet meer mee vanwege tekort aan spelers. Het competitiesysteem voor het seizoen 2019-2020 wordt op de komende alv besproken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: