Akiemboto nog steeds tegen intrekking exploratieconcessies Grassalco

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen protesteert nog steeds over de manier waarop zijn voorganger Regillio Dodson enkele exploratieconcessies van Grassalco heeft ingetrokken. Als toenmalige directeur van het staatsmijnbouwbedrijf heeft Akiemboto toen zwaar tegen deze actie geprotesteerd. Daar wijkt hij nu ook niet van af. “Het is goed, maar het moet correct gebeuren. Als aandeelhouder heeft u het recht om te bepalen, maar nog steeds zijn er wet- en regelgevingsafspraken waarop dingen moeten gebeuren. In dat kader hadden wij ook afgesproken dat Grassalco gecompenseerd zou worden voor de uitgave. Dat is mijn standpunt en daar zal ik achteraan staan”, zei Akiemboto gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Hij beloofde om te onderzoeken of deze concessies ondertussen aan derden zijn uitgegeven. De mededeling van NH in een persbericht dat de concessies zijn ingetrokken in het kader van reorganisatie van de mijnbouwsector werden door Akiemboto in de media toen afgedaan als ‘kletsverhaal, drogredenen en flutargumenten’. Potentiële investering van de Indonesische maatschappij Medco Energy in de Surinaamse goudsector kwam hierdoor op losse schroeven. Dodson verklaarde toen dat de exploratieconcessies zijn ingetrokken, omdat Grassalco niets met ze deed. Akiemboto kreeg ondersteuning van NPS-fractieleider Gregory Rusland om deze zaak in goede banen, conform de wet, te leiden.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: