135-jarig bestaan Combékerk

SONY DSC
SONY DSC
De Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) heeft in verband met het 135-jarig bestaan van de Combékerk op 3 augustus aanstaande, meerdere activiteiten aangekondigd. Te beginnen met een lezing die op 31 mei om 19.00 uur zal worden gehouden door dienaar Hans Breeveld die het thema: ‘De rol van de kerk in de 21ste eeuw’, zal belichten. De gemeente werd in 1884 gesticht. De bouw van het gebedshuis begon in januari van dat jaar en in augustus werd het ingezegend. De kerk verleent, net als de buurt, haar naam aan de vooraanstaande burger van de kolonie gedurende de eerste dagen van de volksplanting: Nicolaas Combé, secretaris van Abraham Crijnssen, kerkmeester van de Hervormde kerk. Deze persoonlijkheid verzette zich tegen corruptie, die toen al welig tierde in Suriname.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: