Defensieminister bevestigt militaire bewaking Misiekaba

Defensieminister Ronni Benschop
Defensieminister Ronni Benschop
‘We helpen ook Brunswijk’

“Ja lid Belfort. We helpen Misiekaba, we helpen Gunther en we helpen ook Brunswijk.” Zo reageerde Defensieminister Ronni Benschop gisteren op vragen van assembleelid Edward Belfort over de manier waarop militairen ingezet worden voor privébewaking van regeringsgezinde personen. De Abop-parlementariër had eerder onthuld dat NDP-fractieleider Andre Misiekaba ook privé bewaakt wordt door militairen. Benschop adviseerde Belfort om een goed en kundig gesprek te hebben met Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, daar ook hij één van de personen is die deze vorm van hulp van het Nationaal Leger inroept. “Dan krijgt u een ander beeld van het leger”, stelde hij. De bewindsman benadrukte dat het leger ten dienste staat van het volk en zo ook hulp biedt aan leden van haast alle politieke partijen, religieuze organisaties, multinationals en andere instanties. “Ongeacht geur, kleur en cultuur. We helpen Suriname. Onder mijn leiding gaat geen enkele militair durven om een maffiaorganisatie te maken van het leger. Noso me koti eng enkel”, stelde hij.
‘Vaak grenst wat u zegt aan onzin’
Belfort vond dat de minister niet concreet is ingegaan op zijn vraag. Volgens de parlementariër worden ook familieleden van de minister door de militairen bewaakt. Hij verwees ook naar de dollars die het ministerie verdient voor het bewaken van goudvelden en het wapen, een Browning, dat verdwenen is thuis bij Misiekaba. De minister adviseerde Belfort om een brief naar hem te schrijven indien er inderdaad misstanden zijn geconstateerd. “Vaak grenst wat u zegt aan onzin. Schrijf een brief, dan ga ik u netjes antwoorden”, benadrukte de minister. De bewindsman ontkende dat een wapen is zoekgeraakt bij de NDP-fractieleider. “Niets is verloren. Iemand wilde een foefje uithalen. We hebben het gecorrigeerd en die man is met ontslag. Als u het niet wil geloven, schrijf een brief naar de pg en krijgt u de rapporten van de politie en de militairen”, aldus Benschop. Hij reageerde niet op de aantijgingen over betalingen uit de goudvelden.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: