Grassalco lanceert nieuwe website

1Grassalco lanceert nieuwe website.1NV Grassalco heeft afgelopen woensdag haar nieuwe website gelanceerd. Met deze stap wil het staatsmijnbouwbedrijf de bezoeker niet alleen een beter beeld geven van haar operaties en activiteiten. Door haar financiële cijfers te publiceren, wil zij meer inhoud geven aan haar kernwaarde ‘transparantie’. De 3.0 versie bestaat uit een aantal sub-websites en voldoet aan de minimale internationale standaarden, die gehanteerd worden door mijnbouwbedrijven. President-directeur Sergio Akiemboto zegt dat de nieuwe website, in tegenstelling tot de vorige, in een oogopslag aangeeft hoe de organisatie is gestructureerd en welke activiteiten het allemaal uitvoert. Hij benadrukt dat als staatsbedrijf het van belang is dat niet alleen de gemeenschap, maar zeker partners en anderen via de website ook de financiële performance van de organisatie moeten kunnen volgen. “Om inhoud te geven aan onze kernwaarde ‘transparantie’ zullen wij onze jaarverslagen ook op de website publiceren, zodra die zijn vastgesteld op de algemene vergadering van aandeelhouders. Voor nu zijn de kerncijfers geplaatst van 2012 tot en met 2016”, hield hij het personeel voor tijdens zijn korte toespraak voor de aftrap.
Subwebsites
De website is gebouwd door Apura Innovations, oogt heel fris en modern en is gebruikersvriendelijk. Het bestaat uit de sub-websites ‘Home’, ‘Over ons’, ‘Steenslag en Zand’, ‘InVitroPlants Grassalco’, ‘Grasshopper Gold’ en ‘Exploratie’. Aparte subsecties zijn gebouwd voor ‘Carriere’, ‘Nieuws & Media’ en ‘Social Impact’. De bezoeker maakt kennis met de organisatie via subwebsite ‘Home’, waar met behulp van een korte video verhalend de organisatie wordt ‘ontleed’. Bij het corporate deel ‘Over Ons’ heet de president-directeur de gast welkom in een kort statement. Op deze site wordt een goed beeld verkregen van de interne organisatie, de mijlpalen die zijn bereikt sinds 2011 en de financiële positie van de onderneming. Ook het beleid op het gebied van safety, milieu en gezondheid wordt belicht. Voor informatie over het plantvermeerderingsbedrijf kan ingezoomd worden op de subwebsite ‘InVitroPlants Grassalco’. Hetzelfde geldt voor de site ‘Grasshopper Gold’. Wie interesse heeft in de exploratieactiviteiten van het staatsmijnbouwbedrijf kunnen zeilen naar de subwebsite ‘Exploratie’, waar de diverse mijnbouwrechten voor goud worden belicht en de exploratieactiviteiten die aldaar zijn en worden uitgevoerd. De subsectie ‘Social Impact’ zoomt in op het beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De website is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: