Aangifte tegen Sergio Gentle in zaak sportende politiemannen

Sergio Gentle, hoofd RBT
Sergio Gentle, hoofd RBT
Tegen hoofdinspecteur van politie Sergio Gentle is aangifte gedaan in de kwestie van de aangehouden sportende politiemannen. Deze hulpofficier heeft zich schuldig gemaakt aan huisvredebreuk. Op de bewuste dag van vrijdag 25 april is hij zonder toestemming van de woningeigenaar het huis binnengedrongen om een huisonderzoek te verrichten. Bovendien heeft Gentle van zijn optreden op die bewuste avond geen proces-verbaal opgemaakt, zoals het Wetboek van Strafvordering voorschrijft.
Volgens de vrouw des huizes heeft Gentle haar gestoten, ondanks zij geen toestemming aan hem had geboden. Volgens de aangeefster heeft de politie niets bij hen aangetroffen. De politie van Uitvlugt heeft op het achtererf van de familie de voetbal, waarover deze hele ruzie is begonnen, aangetroffen. De bond had in verband met deze zaak president Desi Bouterse een ultimatum van 24 uur gegeven om hun 3 leden, die in verband met deze zaak zijn aangehouden, in vrijheid te stellen. Echter zijn de verdachten door de rechter-commissaris nog niet in vrijheid gesteld. De 3 agenten blijven in arrest, de vierde opgeroepen politieman T. heeft zich tot heden niet aangemeld. De bond, die zijn eis niet ingewilligd heeft gekregen, heeft zaterdag wederom een spoed algemene ledenvergadering gehouden. Uiteindelijk is na de vergadering de actie van RBT opgeschort. Deze afdeling was sinds de aanhouding van deze 3 agenten in actie.
In deze kwestie hebben de leden van de Surinaamse Politiebond de naam van officier van justitie Reshmi Rathipal genoemd. Er wordt gezegd dat zij een familielid is van de familie, alwaar de voetbal is gevonden. Deze beschuldiging wordt door de aangeefster Ramsoedh met klem ontkend. Ook schroomde de politiebond er niet voor de procureur-generaal van racisme te beschuldigen. De korpschef heeft van deze ondoordachte beschuldigingen afstand genomen. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: