Politiebond vraagt interventie president

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond tijdens de alv (foto: Regilio Derby)
Het bestuur van de Surinaamse Politiebond tijdens de alv (foto: Regilio Derby)
RBT-leden moeten binnen 24 uur op vrije voeten

De Surinaamse Politiebond (SPB) is gisteren in een algemene ledenvergadering bijeen geweest. De aanleiding hiertoe was de inverzekeringstelling van 3 voetballende leden van het Regio Bijstandsteam (RBT) Paramaribo, dat in conflict raakte met een buurman van een voetbalveld. Op deze vergadering is besloten dat de 3 politiemannen binnen 24 uur in vrijheid gesteld moeten worden. De SPB zal per brief ook interventie vragen aan president Desi Bouterse in deze zaak. Indien de 3 leden niet op vrije voeten komen, komt de SPB wederom in vergadering bijeen vandaag om verdere stappen te ondernemen.
De SPB is niet tevreden met de manier waarop bepaalde politiemannen ingesloten worden door het Openbaar Ministerie. “Soms zonder voldoende bewijslast”, was de opmerking van de SPB. Ze zal ook met de procureur-generaal hierover een gesprek hebben.
Intussen blijft de afdeling RBT in actie. Deze speciale eenheid van het Korps Politie Suriname staat onder leiding van inspecteur Sergio Gentle, die tevens de penningmeester is van de SPB. De RBT, die uit ruim 250 man bestaat, ondersteunt de politie bij zware criminaliteitszaken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: