BBS steunt actie politiebond niet

Voorzitter van de Bond van Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Harold Toekaja, bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat de leiding van de BBS is overgenomen door inspecteur Johan Rozenblad. Hij zwaait vanaf 2 mei de scepter binnen deze organisatie. Volgens Toekaja heeft hij woensdag een onderhoud gehad met inspecteur Sergio Genlte, een van de bestuursleden van de Surinaamse Politiebond (SPB) over het incident, waarbij drie politiemannen van RBT zijn aangehouden. Gentle is hoofd van RBT-Paramaribo.
De agenten die op 25 april aan het voetballen waren met collega’s op het Randjiet Boys-sportveld kregen het aan de stok met een buurtbewoner, op wiens erf de voetbal tot twee keer toe was beland. Er volgde een onderzoek van de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname (KPS). Woensdag werd besloten de drie agenten na verhoor in verzekering te stellen. Gelijk na de inverzekeringstelling heeft de bond de leden doen oproepen bij de Politie Academie om het werk neer te leggen. Uiteindelijk gingen alleen de leden van RBT Paramaribo in actie. De bond schreef een spoed alv uit voor donderdag 9 mei. In het whatsapp-bericht, welke door de bond van de SPB werd doorgestuurd, werd melding gemaakt dat ook de BBS-bond en het Korps Brandweer Suriname (KBS) de volledige ondersteuning geven aan de SPB.
Uit het gesprek van Toekaja blijkt dat hij Gentle duidelijk gemaakt heeft dat hij het innemen van een standpunt in deze zaak geheel overlaat aan de alv. Intussen hebben de leden van de bond bij de BBS gisteren besloten de SPB niet te ondersteunen in deze.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: