Nog geen vorderingen in onopgeloste moordzaken

In diverse levensberovingszaken is de politie nog niet zo ver met het onderzoek om de dader(s) in de kraag te kunnen vatten.
In één van de moordzaken is de dader wel bekend, maar heeft zich buiten de arm van de politie gehouden. De moordenaar Bobby, die zijn 51-jarige schoonmoeder, Ivonne Ronowidjojo, op 12 januari 2019 van het leven heeft beroofd, is vooralsnog voortvluchtig. Dit drama voltrok zich in het verzorgingsgebied van Lelydorp, de Bonariweg, een zijstraat van de Javaweg. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de verdachte A.D., meer bekend als Bobby (26), zijn schoonmoeder neerschoot, met als gevolg dat zij het leven ter plaatse liet.
Op 14 januari 2019 werd het ontzielde lichaam van de 40-jarige Nitender Oerawsingh aangetroffen op een strand in het buurland Guyana. Het lijk vertoonde kogelinslagen. Oemrawsingh werd in verband gebracht in de megadrugszaak van 2300 kilo cocaïne, die kort voor zijn dood werd onderschept.
De levensberovingszaak van de 23-jarige hulpagent van politie, Ravikant Premcharan, is vooralsnog niet opgelost. In eerste instantie had Kapitale Delicten de 30-jarige David U. aangehouden. Hij werd verdacht een wapen van het merk Glock te hebben verstrekt aan de 23-jarige hulpagent van politie. Na het vooronderzoek is deze verdachte heengezonden. De schutter in deze zaak loopt nog vrij rond. Premcharan werd in zijn voertuig aan de Passiebloemstraat levenloos aangetroffen.
Ook zijn er vooralsnog geen aanhoudingen verricht in het geval, waarbij de 40-jarige ondernemer Somnath Manohar en zijn arbeider Vosdeo P. slachtoffers zijn geworden van een drive by shooting. De ondernemer overleed op vrijdag 30 maart 2018 in het ziekenhuis. Somnath en Vosdeo P. waren in de avond van 30 maart beschoten door tot nog toe onbekende verdachten, die zich vermoedelijk in twee voertuigen verplaatsten.
De schutter in de levensberovingszaak van de 47-jarige Franklin Waterval, meer bekend als “Brille”, is vooralsnog onbekend. Op dinsdag 9 augustus 2016 omstreeks 02.05 uur in ochtend is Waterval doodgeschoten voor zijn eettent aan de Afiabastraat. Het slachtoffer zat in zijn voertuig, toen hij vanuit een donker gelakte rijdend voertuig werd beschoten.
In de moordzaken van de zanger Remi Abdoel (30) en de vakantieganger Dilip Gena is de politie ook nog niet zo ver om de daders in de kraag te vaten. Ook in de levensberovingszaak van Ashish Bihari loopt de moordenaar nog op vrije voeten. Het levenloos lichaam van Abdoel werd op 28 februari 2012 in een zandweg achter de begraafplaats Rene’s Hof aan de Waakhuyzenlaan aangetroffen. Het ontzielde lichaam van Abdoel vertoonde tekenen van misdrijf. In deze moordzaak waren drie verdachten aangehouden, die inmiddels heengezonden zijn.
Ook de levensberovingszaak van de 48-jarige Gena is tot nog toe als een onopgeloste moordzaak blijven liggen. In deze zaak waren twee aanhoudingen verricht. Eén van de verdachten, een vrouw, had zich vrijwillig aangemeld bij de politie. Zij verhing zich echter de volgende dag aan het traliewerk van het cellenhuis. De tweede verdachte is daarna ook heengezonden. Met betrekking tot de moordzaak van Bihari is het de politie nog niet gelukt om de dader te achterhalen. Het is ook deze dader gelukt om zich buiten de arm van de politie te houden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: