Guillermo Samson: ‘Alleen NDP, VHP, Abop, NPS en PL zullen dienst uitmaken bij verkiezingen’

2Guillermo SamsonDe econoom Guillermo Samson meent dat slechts 5 politieke partijen enige rol van betekenis zullen hebben bij de verkiezingen van 25 mei 2020. “Aan de linkerkant van het spectrum zal de NDP zitten en aan de andere kant zal het draaien om namelijk de VHP, Abop, NPS en PL. Die zijn de partijen die de dienst zullen uitmaken”, zei Samson in het actualiteitenprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK). De econoom, die ‘veel in het veld is’, adviseert de kleinere bestaande en nieuwe partijen om zich liever aan te sluiten bij één van de grotere partijen om enige rol van betekenis te hebben. Het succes van het Democratisch Alternatief ‘91 (DA ‘91) in 1991, waar deze partij toen als nieuwe organisatie erin slaagde 9 zetels te behalen, is volgens hem een unicum in de geschiedenis en daarom moeilijk te herhalen. Hij vindt het daarom goed dat er vanaf nu een borgsom betaald moet worden om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. “Want deze kleine partijen storen en verstoren het proces. Op dit moment kunnen wij geen risico’s meer nemen, want wij moeten af van datgene wat wij nu hebben.” Samson vindt dat politiek in Suriname al jaren tot een ‘jackpot’ voor politici is geworden, ‘om zodoende zichzelf voor het leven te regelen als minister of parlementariër’. “Het is een stukje opportunisme, business en die lotto die op elke hoek van de straat wordt verkocht”, aldus Samson.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: