Personeelsbond Cevihas rekent op looncorrectie en oplossing probleem contractors

1Personeelsbond Cevihas rekent op looncorrectie en oplossing probleem contractorsDayanand Dwarka, voorzitter van de Bond van Personeel bij de Centrale Visaanvoerhaven Suriname (BP Cevihas), rekent erop dat de directie van het bedrijf met spoed zal werken aan het wegwerken van de onzekerheid waarin contractors van het bedrijf verkeren. “Wat nu gebeurt, is dat er volwaardige arbeidsplaatsen worden ingevuld door contractors. Er zijn onlangs wetten aangenomen die het verschijnsel van contractarbeid moeten gaan ontmoedigen. Het moet dus niet zo zijn dat deze arbeiders eindeloos op contractbasis in dienst blijven”, zegt Dwarka aan Dagblad Suriname. Het bestuur van de bond, onder leiding van Dwarka, is tijdens een algemene ledenvergadering (alv) op dinsdag 9 april unaniem gekozen. De eerste stap van de bond was een brief naar Cevihas-directeur Darryl Boetoe om ontvangen te worden voor een kennismakingsgesprek en ook nog om enkele dringende vraagstukken het personeel rakende te bespreken. Het gesprek met Boetoe vond gisteren plaats. Volgens de bondsvoorzitter zijn in een constructieve en gemoedelijke sfeer afspraken gemaakt over de verdere belangenbehartiging van de medewerkers. Hij is content dat het bedrijf bereid is om medewerkers rechtszekerheid te geven door mensen zoveel als mogelijk in vaste dienst te nemen. Er zijn volgens Dwarka ook afspraken gemaakt over aanstaande loononderhandelingen. “Over dit jaar zijn er nog geen looncorrecties toegekend aan het personeel”, aldus de bondsvoorzitter. Het vervolggesprek zal over een maand weer plaatsvinden.
C-47 benaderd om leiding bond over te nemen
De overige leden van het nieuwe bondsbestuur zijn Max Bajoekoe (ondervoorzitter), Wilma Bonsé (secretaris), Daniël Kartosontono (penningmeester) en Maikel Joekoe (commissaris). De bond is in 2014 opgericht en werd toen een jaar lang geleid door Murwin Leeflang. Vanaf die periode heeft de BP Cevihas zonder een bondsvoorzitter gezeten. Uiteindelijk is Vakcentrale C-47 benaderd om de leiding van de bond over te nemen. “Het bestuur van C-47 heeft dan op mij een beroep gedaan vanwege het feit dat ik jarenlange betrokkenheid heb met de visserijsector. In de periode 2009-2011 ben ik twee jaren president-commissaris geweest van Cevihas. Dus ik ben wel bekend met het reilen en zeilen binnen het bedrijf”, aldus Dwarka. Cevihas biedt voornamelijk buitenlandse vissersboten de mogelijkheid om hun producten op een veilige manier te kunnen laden en te lossen. Daardoor wordt een belangrijk deel van het inkomen van het bedrijf gegenereerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: