Na donderdag afname zware regenbuien

Na vandaag, donderdag, zal er een afname zijn in de regenbuien qua intensiteit en frequentie. Waar de afgelopen dagen in meerdere gebieden de regen met een hevige intensiteit met bakken uit de hemel naar beneden viel, zal deze na donderdag gekenmerkt worden door lichte tot matige regenbuien die slechts plaatselijk zullen optreden. Het komend weekend zal qua weersomstandigheden veel beter zijn dan de afgelopen drie tot vier dagen. Dagblad Suriname sprak met meteoroloog Jimmy Samijo, verbonden aan de Meteorologische Dienst Suriname.
Storing verplaatst zich naar het westen
De grote regentijd heeft vanaf de tweede week van april haar intrede gedaan. De zware regenbuien van de afgelopen dagen zijn het gevolg van een voorbijtrekkende golfstoring in de Inter Tropische Convergentie Zone ( ITC). Deze verplaatst zich momenteel van het noorden naar het westen. Dit getuigt het feit dat er tot woensdag relatief minder neerslag is geregistreerd in Nickerie vergeleken met de overige gebieden zowel in de kustvlakte als in het binnenland. Volgens de registratie die woensdagmorgen heeft plaatsgevonden, is er 16.6 mm regen genoteerd in Nickerie terwijl er op Zorg en Hoop 48.2 mm regen is gevallen en op Zanderij 61.9. Het is te verwachten dat het westelijk gebied de komende dagen gekenmerkt zal worden door zware regens. Ook in het binnenland zijn er zware regenbuien geweest de afgelopen dagen. Op Donderskamp is een hoeveelheid van 68.2 mm regen genoteerd, op Djoemoe 58.2, Laduani 51.8, New Jacob Kondre 60.2, Poesoegroenoe 52.8, Apoera 41.7, en te Drietabbetje 45.0 mm neerslag.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: