Hanoeman: “Om als beginneling te dromen van presidentsfunctie is amateurisme”

De maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman ziet totaal geen heil in de nieuwe politieke partij Lijst Basier, onder leiding van Shaif Basier. Deze nieuwkomer, die pas zijn intrede heeft gedaan in de Surinaamse politiek, heeft het meteen gemikt op de hoogste functie van het land: president. Basier is van mening dat er ‘Basierficatie’ van de economie vereist is om Suriname uit het economisch dal te halen. Hanoeman beschrijft dit initiatief als een avontuur om mee te kunnen profiteren van het ‘koekje’, dat thans in handen ligt van de NDP. Hanoeman heeft geen behoefte om de pessimist uit te hangen, echter accentueert hij tegenover Dagblad Suriname dat dergelijke personen met een buitenlandse achtergrond in de Surinaamse geschiedenis nimmer zoden aan de dijk hebben kunnen leggen.
Deze stelling geldt ook voor de politieke partij ‘Strei!’, waarvan Maisha Neus de voorzitter is. “Kennis en ervaring zijn twee belangrijke factoren. Alleen met kennis kan je niets doen en alleen met ervaring kan je ook niets doen. Al die mensen die uit het buitenland komen en Suriname willen transformeren naar een paradijs, hebben met betrekking tot ons land zero ervaring”, onderstreept Hanoeman. Daartegenover staan uiteraard partijen, die jarenlang aan de weg timmeren om zitting te kunnen nemen op de machtigste stoel van Suriname. Om als beginneling meteen te dromen van een presidentsfunctie is in de optiek van Hanoeman een teken van amateurisme. Hij stelt dat elke politieke partij een oplossingsgerichte approach moet kunnen tonen. Velen praten vaak in termen van ‘wat’ er gedaan moet worden in plaats van ook stil te staan bij ‘hoe’ het gedaan moet worden.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: