Advocaat wijst op zelfverdedigingsaspect in moordzaak

Advocaat Raoul Lobo vindt dat de 22-jarige Ravella H., die terecht staat voor de moord op haar 21-jarige ex-vriend Shakur Mercus op 7 februari 2018, uit zelfverdediging heeft gehandeld. Volgens de raadsman is er sprake van noodweer of noodweerexces, omdat de verdachte het mes in het voertuig heeft gegrepen om zichzelf tegen het slachtoffer te verdedigen. Het Openbaar Ministerie heeft eerder 15 jaar celstraf in deze zaak geëist tegen de verdachte. Lobo vindt dat er met deze eis geen rekening gehouden is met de mishandeling die de verdachte heeft moeten incasseren. De verdachte kreeg enkele klappen van Merkus. De raadsman vindt dat het OM bovendien ook niet-ontvankelijk verklaard moet worden voor het achterhouden van twee processen-verbaal uit het dossier. Lobo wantrouwt deze pv’s en vindt dat Ravella in haar belangen is geschaad. Lobo haalde aan dat de politie het bebloede mes aan de medestudenten van de verdachte op het Natin heeft getoond. Vervolgens werden er vragen over haar gedrag gesteld. Ook is er een confrontatie geweest met de moeder van het slachtoffer en de verdachte. Lobo vindt het laat overhandigen van deze stukken onaanvaardbaar. Volgens Lobo heeft de verdachte geen eerlijk proces gehad. Volgens het OM is uit de verklaringen van getuigen niet gebleken dat het mes inderdaad in de dienstwagen van Mercus was. Het vermoeden bestaat dat Ravella dit zelf heeft meegenomen. Deze zaak wordt op 2 mei verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: