ABS-voorman: “Ik weet nu pas waarom ABS vanaf Hoefdraad serieuze subsidieproblemen heeft”

ABS voorman“Ik weet nu pas waarom ABS vanaf Hoefdraad serieuze subsidieproblemen heeft1”De tijdigheid van de publicatie van de BBP-cijfers is volgens ABS-directeur Iwan Sno vanaf de periode van minister Gillmore Hoefdraad verslechterd. De minister van Financiën zou volgens Sno zelfs zodanig beleid hebben gevoerd dat ABS zijn reserves moest uitputten, om uiteindelijk afhankelijk te worden van subsidies. Hij verwijst hierbij ook naar de steeds verlate uitbetalingen van de subsidies aan ABS. “Ik weet nu pas waarom ABS vanaf Hoefdraad serieuze subsidieproblemen heeft”, stelt Sno. Hij denkt dat de minister al lang het ABS uitspeelt op trage productie van publicaties, om nu te kunnen verwijten van een eenmalige eerder uitgebrachte BBP-publicatie in 2010. Het zou er nu op moeten lijken dat ABS onder druk van toenmalige governor Andre Telting in 2010 eerder uitkwam met BBP-cijfers.
“Niemand anders heeft een beroep op ABS gedaan. Wij zijn eerder uitgekomen in mei (2010) en er is een incident ontstaan. Wij hebben toen besloten dat het cijfer 1 keer per jaar uitkomt, en wel in juli of augustus. Daarmee is niet gezegd dat de huidige governor geen beroep op ons kan doen”, zei Sno gisteren op een persconferentie. Suriname heeft er behoefte aan om sneller uit te komen met haar BBP-cijfers. Ook de regering heeft behoefte aan een snellere uitkomst. ABS komt vanwege financiële problemen vaak daar niet aan toe.
“Minister Hoefdraad wil er een punt van maken dat wij later uitkomen. Ik maak er geen gewoonte van, maar je hebt late storting van subsidies. De mensen hier voeren actie. Hoe zal het cijfer dan op tijd uitkomen? Dit is vanaf Hoefdraad minister is. Wij kwamen eerder uit. Maar steeds late stortingen, er worden acties gevoerd, dus het cijfer komt later uit”, aldus Sno.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: