Slachtoffer eist SRD 40.000 om zaak in te trekken

“De aangehouden politieman K.P. en zijn zwager R.D. blijven aangehouden. De rechter-commissaris achtte donderdag de aanhouding van zowel de politieman als diens zwager rechtmatig. Advocaat Mukesh Sheombar staat de politieman juridisch bij. Hij zegt dat het slachtoffer in kwestie SRD 40.000 heeft geëist om de zaak in te trekken, althans dit blijkt uit een whatsapp gesprek. Uit het onderzoek blijkt dat in de nacht van 20 op 21 maart het slachtoffer P.H. is mishandeld aan de Martin Luther Kingweg. Hij is mishandeld door de politieman K.P. en diens zwager R.D. De 23-jarige P.H. is tot bloedens toe mishandeld. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname met het slachtoffer P.H. gesproken. Op woensdag 20 maart was het slachtoffer met zijn wederhelft en schoonvader op het Kamel Dewakerveld (KD-veld) in verband met Holikaverbranding. Op een gegeven moment zag de aangever dat twee mannen, dus de politieman en zijn zwager, zijn vrouw aan beide handen vasthielden en haar in de richting van de poort trokken. P.H. ontmoette ter plaatse een paar vrienden en toen zij dit zagen, hebben zij de twee mannen om rekenschap gevraagd. De politieagent en zijn zwager hebben toen hun verontschuldigingen aangeboden en verlieten de plaats. Het slachtoffer woont niet ver van het veld, dus liep hij met zijn vrienden en vrouw naar huis. Er was geen ruzie ontstaan op het veld.
Het vermoeden bestaat dat de politieman en zijn zwager de slachtoffers hebben opgewacht en/of achtervolgd. Toen P.H. later zijn vrienden aan de Martin Luther Kingweg ging afzetten, reden de politieman P. en zijn zwager het voertuig van het slachtoffer ter hoogte van SBB klem. Onderweg had P.H. een persoon gelift. De politieman begon die jongeman, Amresh geheten, te mishandelen. Het gelukte Amresh om zich los te rukken en sprong hij over een schutting. De agent was gewapend en heeft toen op Amresh geschoten. Hij is niet geraakt. Toen hebben beide mannen het slachtoffer P.H. mishandeld. “De politieman heeft mij met de kolf van het wapen geslagen en zijn zwager heeft met flessen op mijn hoofd geslagen. Tijdens de mishandeling kwamen meer mensen erbij en de politieman gaf mij opdracht om de plaats te verlaten. Ik ben toen naar achteren gelopen om het kentekennummer van het voertuig op te nemen. Toen de politieman het door had, heeft hij me wederom geslagen. Daarna zijn ze weggereden. Ik ben toen naar huis gegaan en werd door mijn familie naar het ziekenhuis gebracht. Ik heb een diepe snee aan mijn hoofd, waar ik drie hechtingen voor heb gehad. Vanwege de mishandeling heb ik een hersenschudding opgelopen. Ook kwam er bloed uit mijn oor”, vertelde P.H. Hij heeft een oorperforatie opgelopen.
“Na het geval, de volgende dag, kwamen de politieman en zijn zwager thuis bij mij om de zaak in te trekken. Ik heb geweigerd. Ik ben zeer teleurgesteld met de afhandeling van deze zaak. Ik werd door de politie van Livorno van het kastje naar de muur gestuurd. Ik moest naar Latour, zei de politie van Livorno. Toen ik de tweede keer op Livornopost ben geweest, ben ik daar tekeergegaan. Een inspecteur heeft toen mijn zaak grondig onderzocht. Op woensdag 27 maart werd ik opgeroepen door OPZ. Vrijdag heeft OPZ de politieman K.P. aangehouden”, aldus het slachtoffer. Ook de zwager van de politieman is ter zake mishandeling c.q. zware mishandeling ingerekend. Advocaat Karel Hok A Hin heeft namens zijn cliënt R.D. een verzoek tot invrijheidstelling ingediend. Vrijdag wordt er een beslissing genomen. Naar zeggen van de advocaat was zijn cliënt ter plaatse aanwezig. Hij heeft zich op geen enkel moment schuldig gemaakt aan die mishandeling. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: